Praat mee

Het journalistieke platform Pointer doet onderzoek naar de gemeentelijke herindeling. Wat zijn de voor- én de nadelen van schaalvergroting in gemeenten die in de afgelopen jaren zijn gefuseerd.

In de tv-uitzending op 22 februari (NPO2, 22.20 uur) werd ook ingezoomd op de gevolgen van de herindeling voor onze gemeente Het Hogeland. De uitslagen van het gehele onderzoek zullen terug te lezen zijn op pointer.kro-ncrv.nl.

De angst voor de grotere afstand tussen inwoners en bestuur was voor Linda Visser de doorslaggevende reden om tegen herindelen te stemmen in de raad van Eemsmond. Met één stem meer was de herindeling een feit. De visie “Ruimte!”, de weg die men insloeg, stelde ons niet gerust dat het goed zou komen met die afstand.

Over dik een jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Tijd om de stand van zaken op te maken op weg naar die verkiezingen en een programma. Wij hebben de wijsheid niet in pacht. Maar we zien wel dat dingen anders kunnen en dat we dat alleen maar voor elkaar gaan krijgen als we het samen doen. Daarom nodigen we iedereen, die dat wil, van harte uit voor een digitale kennismaking. Om de reacties te delen, om samen van gedachten te wisselen over hoe nu verder. Lijkt dit je wat? Meld je aan!

Gerelateerd bericht