Kandidatenlijst 2022

1. Linda visser
Ik ben 39 jaar en inwoner van Kantens en werkzaam als Jeugdhulpverlener in de 24 uurs zorg op een woongroep. Sinds 2012 politiek actief, sinds 2014 fractievoorzitter (Eemsmond). Mijn inzet is inwoners meer zeggenschap en inspraak geven over de eigen buurt en gemeente. De gemeente moet beter naar inwoners luisteren.
Ik sta voor samenlevingsopbouw, mijn overtuiging is dat je samen sterker bent. Meer dan eens is de Groningers geweld aangedaan in het aardbevingsdossier. Als je Groningers recht wilt doen, vraagt dat sterke mensen in de politiek, met een rechte rug, die stand houden en loyaal zijn aan de inwoners.
Met Lokaal Sociaal zetten we in op zoveel mogelijk persoonlijk contact. We zijn goed bereikbaar, je kunt ons altijd even bellen, mailen of appen.
Van mij kun je verwachten dat ik altijd mijn best doe om er het beste van te maken. Dat ik graag hoor wat jij denkt en vindt, zodat we dat mee kunnen nemen. Ik ben van “geen woorden maar daden”, dus wat mij betreft gaan we aan de bak met de samenlevingsopbouw als visie en echt “Samen doen wat werkt”.

2. Jarko ter Veen
In het dagelijks leven werkzaam bij een Telecomaanbieder. Ik heb gekozen voor Lokaal Sociaal omdat deze partij zich inzet voor de inwoners. Ik vind het belangrijk dat een gemeente er stáát voor haar inwoners. Ik houd me bezig met diverse praktische zaken en mijn speerpunten liggen op het gebied van economie en regeldruk. We moeten zorgen voor een goede verdeling van de beperkte middelen. 

3. John Hazenberg
Ben 40 jaar en kom uit carnavalsdorp Kloosterburen. Overdag ben ik te vinden in de Monnikskap, mijn dierenwinkel in Leens. Samen met andere bestuursleden van de ondernemersvereniging Hogeland West werken we aan samenlevingsopbouw. Het thema wonen staat hoog op de agenda. Ben opgeleid en werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg, waar ik met veel plezier op terugkijk. Na 12,5 jaar hierin gewerkt te hebben, ben ik gaan ondernemen. Ruim 12 jaar ben ik op verschillende manieren en in verschillende rollen betrokken geraakt bij de lokale politiek. Sinds twee jaar ben ik fractieondersteuner bij Lokaal Sociaal. Ik blijf me inzetten voor samenlevingsopbouw: Samen met de inwoners werken aan een betere samenleving. Waarin de inwoner invloed heeft en krijgt op zijn of haar leefomgeving. Waarin mensen die nu niet gehoord worden, gehoord gaan worden. Doen wat werkt!

4. Tiny Asselman
Ik ben 39 jaar, woon in Zandeweer en in het dagelijks leven ben ik momenteel student. Door Corona is het evenementen bouwen op een laag pitje komen te staan en ben ik gaan kijken naar omscholingsmogelijkheden. Ik ben terecht gekomen bij de MSO in Groningen en daar volg ik de opleiding BBL Constructiemedewerker. Met de lokale politiek huppel ik al een tijdje mee aan de zijlijn, ik maak graag foto’s en doe mee met allerlei acties. Wat ik fijn vind aan Lokaal Sociaal is de openheid die we hebben. Zoals onze slogan zegt: Minder politiek, meer … Die puntjes kunnen wij niet alléén invullen, ieder heeft namelijk andere behoeften en dat verschilt per levensfase. Ik ben benieuwd wat jouw puntjes zijn!

5. Teddy Klein-Hoekstra
Ik ben 56 jaar en woon in Warffum. Werk in de zorg en voor het Rode Kruis. Mijn hobby’s zijn reizen, lezen en gewoon genieten van alles om mij heen. Sta op 5 op de lijst van Lokaal Sociaal, een groep leuke mensen die de samenleving beter wil maken door middel van kritisch te zijn op dingen die onze gemeente aangaan en de mensen dichter bij  besluiten van de gemeente te betrekken en ook de inwoners te laten inspreken.

6. Stijn Visser
Woonachtig in Uithuizen en 33 jaar. Al vijf jaar de trotse vader van een dochter die ik apart maar toch samen opvoed met haar moeder. Ik heb een opleiding als geluidstechnicus gevolgd, momenteel zonder werk en ben mij aan het heroriënteren. Lezen doe ik veel en vooral geschiedenis heeft mijn voorkeur.
Lokaal Sociaal heeft nog niet veel geschiedenis, maar ik hoop er een positieve inbreng aan te leveren. Werken aan een samenleving in onze gemeente waarin zoveel mogelijk inwoners tot hun recht komen. Omdat ik zelf midden in het versterkingsgebied woon en alles daaromheen persoonlijk meemaak, wil ik mij ook helemaal daarvoor inzetten, want ik weet hoe het aan een mens knaagt. Het is voor mij belangrijk dat wij inwoners ons thuis voelen in deze gemeente door naar elkaar te luisteren en samen te werken, ongeacht wie je bent. Want de inwoners zijn Het Hogeland.

7. Sabrine Roeling
Ik ben 43 en woon samen met mijn gezin in Bedum. Als vergunningverlener bij de gemeente Westerkwartier help ik mensen om hun bouwplannen vorm te geven binnen de wetgeving. Dat is wat mij drijft; mensen helpen. Op vrijdagochtend ben ik vrijwilliger in het naaicafé. Daarnaast ben ik al jaren vrijwilliger bij “Colourful Het Hogeland”. Ik ben trots dat wij hier in Het Hogeland met zoveel verschillende mensen SAMEN leven. Allochtoon, autochtoon, jong, oud, met of zonder beperking, we wonen hier samen en iedereen heeft een kracht. Ik vind dat mooi en wil dat blijven ontdekken en er van leren. Bij Lokaal Sociaalwil ik mij inzetten voor alle inwoners, maar vooral voor die inwoner(s) die dat zelf niet kunnen (om welke reden dan ook). Iedereen mag zich gezien, gehoord én thuis voelen in ONS Hogeland!

9. Steffanie Zegwaard
Ik ben woonachtig in het mooie dorpje Wehe den Hoorn, samen met mijn 3 kinderen.
Ik ben werkzaam als glasvezeladviseur en sta 4 dagen in de week in het informatiepunt in Winsum. Toen mij gevraagd werd om lijstkandidaat te worden hoefde ik daar niet over na te denken. Ik vind dat iedereen, waar dan ook, evenveel rechten heeft en dat ieder mens er toe doet. Zoals het nu gaat zijn er zeker dingen die er veranderd kunnen worden. Met Lokaal Sociaal weet ik zeker dat ik in een partij zit die dingen voor elkaar krijgt. Ik ben vereerd om bij deze partij te mogen zijn. Samen maken we het verschil: Sociaal naar ieder mens en er staan voor iedereen.

10. Massoud Djabani
Ik ben geboren in 1954 te Ghoochan in Iran, ik was er werkzaam als docent biologie. In 1987 kwam ik als politiek vluchteling naar Nederland. In Groningen was ik vervolgens dertien jaar werkzaam als onderwijzer eigen taal en cultuur en volgde de studies orthopedagogiek en interculturele pedagogiek, en een opleiding als trainer traumaverwerking. In Groningen voerde ik, samen met mijn echtgenote, diverse jaren een intercultureel training- en adviescentrum. Sinds 2014 wonen wij in Bedum, waar ik een echt thuisgevoel heb. Op dit moment verzorgen we voorlichting op gebied van interculturele communicatie en preventie van polarisatie/radicalisering. Tevens zit ik in de Adviesraad van het Hogeland. Wat de politiek betreft is het mijn bedoeling altijd verbinding te zoeken en het geluid van kwetsbaren te laten horen. Ik vind het heel belangrijk om een sociaal transparant en sterk aanspreekpunt te zijn, en op laagdrempelige wijze te communiceren.

11. Sharon Brink
Ik ben 21 en kom uit Ulrum, ben gestart met mbo 3 opleiding bloem, groen & styling aan AOC Terra te Groningen. Ik ben gedreven in de paardensport en maak dan ook deel uit van de activiteitencommissie van de manege Winnetou in Ulrum. We organiseren activiteiten zoals wedstrijden en we geven clinics.
Wat ik mis als jongere in het Hogeland is goede en betaalbare huisvesting voor jongeren en starters.
In Ulrum zien we een uitwerking van het jeugdsoosbeleid: De soos is alleen open voor jongeren tot 18 jaar, waardoor een grote groep zich buiten moet vermaken. De vraag is ook of een jeugdsoos alleen daarvan kan bestaan. Geef daarom jongeren boven de 18 ook een plek om gezellig bij elkaar te kunnen komen. Graag gezamenlijk met jongeren onder de 18 zodat je geen splitsing krijgt in de maatschappij. Voor deze dingen wil ik me inzetten.

12. Marleen Helmans
Ik ben 24 jaar en woonachtig in het mooie Warffum. Na verschillende opleidingen te hebben gedaan, ben ik nu werkzaam in een buurtsuper en een vakantieresort. Dat doe ik beide met erg veel plezier. In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn twee katten thuis, of gezellig bij elkaar met vrienden. Mede door mijn werk in de buurtsuper hoor ik vaak van klanten waar hun wensen en problemen liggen. Ik vind dat de politiek daar aandacht aan moet besteden. Lokaal Sociaal hééft die aandacht, voor iedereen.

13. Trijn van Lottum
Ik ben 70 jaar, gepensioneerd en mijn werkend leven heb ik doorgebracht in het bedrijfsleven. Mijn hobby’s zijn gerelateerd aan mijn leeftijd en niet echt van politiek belang. Omdat ik persoonlijk heel direct betrokken ben bij ouderenzorg, gaat mijn hart uit naar het hele sociale domein.
Het  aardbevings-/gaswinningsdossier is voor mij een speerpunt, zo ook de energietransitie en het milieu. Daarnaast hebben de ontwikkeling van de Eemshaven en de omgevingsplannen daarvoor mijn grote belangstelling. En dan natuurlijk Noordpolderzijl niet vergeten!
Lokaal Sociaal is mijn politieke plek. Jonge generatie, nieuwe ideeën, anders kijken naar gevestigde zaken, niet bang om zich te laten horen en vooral kritisch. Daar hou ik van.

14. Coby Dekkers-Zevenberg
Ik ben woonachtig in Bedum, getrouwd met Jan en ik heb 2 kinderen en 4 kleinkinderen. In mijn vrije tijd fietsen en genieten van het Groninger land. Naast fietsen hou ik ook van tennissen.
Waarom Sociaal Lokaal: De partij speelt in op de actualiteit, luistert goed naar inwoners van de gemeente, staat kritisch tegenover geldverslindende projecten, en gaat discussies in de samenleving niet uit de weg.

15. Corrie Helmans

Ik ben 56 jaar en kom uit het mooie Warffum. Ik ben dit jaar 30 jaar getrouwd met Johan. In mijn vrije tijd zit ik graag te lezen, series te kijken en ik mag graag koken met lokale producten.
Ik werk al 30 jaar in een thuiszorgorganisatie en doe dit met veel plezier. Mijn hart ligt bij de zorg en ik weet hoe moeilijk het is om dat goed georganiseerd te krijgen, zodat de mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben. Ik moet in mijn werk vaak ouderen helpen om uit te zoeken bij welk loket ze moeten zijn voor hulp. Daarom mijn keuze om me voor Lokaal Sociaal in te zetten.

16. Johan Rozenboom
Ik ben 40 jaar en woon in Kantens. Vrijwilliger bij de Dieren Ambulance Groningen. Al 10 jaar op de achtergrond actief met politiek, maar al veel langer geïnteresseerd in de politieke wereld. Sociaal zijn is innig verbonden met het beleven van geluk in mijn ervaring, naar eer en geweten handelen staat daarin als basis. De politiek is ván en vóór de inwoners van Het Hogeland en zou dus ook volgens die gedachte uitgevoerd moeten worden. Lokaal Sociaal zet hier stevig op in. Iedereen kan zijn mening of verhaal bij ons kwijt. Dat levert ons veel informatie en discussiepunten op. Dus in het kort: “Samen doen wat werkt”.

17. Harma Kooi Wierenga
Ik ben 56 jaar oud, en woon in mijn geboortedorp Warffum. Ik werk in de weekenden bij de mooie camping ‘Landgoed Wildryk’ in Dieverbrug (Drenthe), waar we ook onze vakanties vieren. In de groene Drentse en Friese bossen laad ik mij op door te gaan hardlopen en lange wandelingen te maken. Ook in de mooie weidse Groningse polders kun je me tegenkomen. Daar vind je de vrijheid en rust waar elk mens naar verlangt. Als mijn man door de week bij de camping werkt, ben ik thuis bij mijn twee jongens. Ze hebben allebei een PGB-begeleiding en hebben mij als moeder daarbij nodig.
Veel Groningers ondervinden schade aan huis en geest. Ik vind dat we met zijn allen verplicht zijn om het verdriet en de boosheid te erkennen en de verbondenheid te vergroten. Om dichter bij de mens gaan staan, en met elkaar de saamhorigheid te versterken. Om de mensen zelf te betrekken bij de leefbaarheid en de harmonie in onze dorpen.
Ik vind ook dat de jeugd veel aandacht moet krijgen. Stimuleer hun creativiteit, zodat ze zichzelf blijven ontwikkelen, of zichzelf overeind kunnen helpen als het niet goed met ze gaat.

18. Jannes Wiersema
Ik ben Jannes, 56 jaar en ik woon in Roodeschool. Ik heb als hobby fotografie. Verder wandel en fiets ik graag. Ik volg de politiek al heel lang in de media. Door het steeds groter worden van gemeenten ervaren steeds meer inwoners een grote afstand tot het bestuur en ze voelen zich minder gehoord. Lokaal Sociaal is nu juist een partij die dicht bij de mensen wil staan, die echt luistert naar de inwoners.