Verkiezingen Gemeente­raad 2022

Lokaal Sociaal bestaat uit een groep inwoners die landelijk heel verschillend stemt. Maar allemaal zien we dat de ‘Haagse fratsen’ weinig goed doen op lokaal niveau. En we willen ook niet meedoen aan partijpolitieke spelletjes. Ons belang is helder: de Hogelandster samenleving, ofwel de inwoners, hebben de hoofdrol in deze gemeente.

Een nieuwe gemeente vraagt om een nieuwe partij die gaat voor nieuwe politiek. Wij hebben een duidelijke visie: zet in op samenlevingsopbouw. De kracht van het Hogeland zit in de samenleving en de gemeente is er om die samenleving te versterken en verder op te bouwen.

  • De Hogelandster samenleving verdient een gemeentebestuur dat voor ze staat en ze steunt waar nodig. Er moet niet alleen maar geluisterd worden naar inwoners: de mening van inwoners moet een verschil maken. Zij weten het beste wat er nodig is om goed te kunnen wonen, leven en werken op het Hogeland
  • We moeten sterk staan in het aardbevingsdossier, waarbij de loyaliteit te allen tijde bij de inwoners moet liggen. Het zijn onze lokale bestuurders die tekenden bij het kruisje voor een miljardendeal waarbij ze al van te voren wisten dat er te weinig geld was in de subsidiepot voor alle huishoudens. Dat al die mensen op 10 januari bleven steken in de online wachtrijen, of buiten in de kou moesten staan, had voorkomen kunnen worden.
  • Het is belangrijk dat inwoners onderdeel zijn van het politieke debat en eraan kunnen deelnemen. En dat moet zoveel mogelijk in het openbaar gebeuren. Geen achterkamertjes of partijpolitieke belangen. We willen voorkomen dat opnieuw een coalitieakkoord en collegeprogramma met veel te grote ambities leidend worden. Daarom stellen wij een raadsakkoord voor en structurele afspraken over het betrekken van inwoners bij besluiten die genomen moeten worden.

Bij Lokaal Sociaal vinden we persoonlijk contact erg belangrijk. Neem daarom vooral contact met ons op als u vragen of opmerkingen hebt. We staan u graag te woord. Niet alleen nu in verkiezingstijd maar het hele jaar door, alle dagen van de week.

Verkiezingsprogramma

Kandidatenlijst

Verkiezingprogramma in VLOG’s